Kelebihan Enkaybeau Ghassoul Clay Soup

2 Anda letih bagi bintik-bintik hitam pada muka anda? Letih pada jerawat di wajah anda? Justeru itu, gunalah Enkaybeau Ghassoul Clay Soup kerana terbukti dapat mengelakkan pertumbuhan jerawat dan bintik-bintik hitam. Menyembuhkan Jerawat Sesetengah sumber ada mengatakan langkah-langkah untuk menjadikan wajah anda bersinar bersih, di antaranya:

Menggunakan hasilan semulajadi

Hasilan semulajadi adalah paling baik untuk penyingkiran bintik-bintik hitam. Makanan ringkas Oat dan Yogurt antara hasilan semulajadi yang baik untuk mengelak bintik-bintik hitam daripada berlaku.

Membasuh muka

Membasuh muka sekurang-kurangnya dua kali satu hari dengan Enkaybeau Ghassoul Clay Soup. Tip dari Enkaybeau, anda boleh mencuba untuk menggunakan bedak bayi pada kulit anda. Bedak bayi dapat mengeringkan kulit anda. Ketika membasuh muka, di nasihatkan gunakan air suam kerana ia dapat membuka liang-liang roma bagi membuang kotoran dan perlu dilakukan setiap tiga hari.

Penggunaan produk bebas minyak

Gunakanlah produk bebas minyak untuk membasuh kulit anda. Anda boleh juga menggunakan produk facial skrub khas untuk kulit anda tiga kali seminggu.

Penggunaan produk bebas minyak susu

Ia dapat melembapkan minyak pada kulit. Jika kulit menjadi terlalu kering, dikhuatiri pengeluaran lemak minyak menjejaskan kulit anda dan ia meningkatkan pengeluaran pertumbuhan jerawat dan buntik hitam.

Elakkan daripada mencubit jerawat atau bintik hitam

Memicit jerawat atau bintik hitam boleh mengundang pelbagai masalah. Ia menyebabkan wajah anda mempunyai parut dan lemak yang dihasilkan daripada kulit berminyak akan menyebabkan pertumbuhan jerawat atau bintik hitam berlanjutan ke kawasan lain di wajah anda.

Menggunakan produk khas pemampat

Menggunakan satu pemampat panas dan lembap untuk membukakan liang-liang tersumbat.

Menggunakan lotions atau krim

Gunakan losyen atau krim topical dengan retina (vitamin A) sepanjang proses penyembuhan. Ia dapat membantu pembersihan kotoran pada liang-liang roma yang tersumbat. Bagi kulit jenis berminyak di nasihatkan pilih kandungan losyen atau krim yang mengandungi asid salisilik atau benzoil peroksida.

Berjumpa doctor kulit atau ahli dermatologi

Jika masalah anda sering berulang atau makin berlanjutan, dinasihatkan berjumpa doctor pakar atau ahli dermatologi. ~ Hasan

Advertisements

8 Responses to “Kelebihan Enkaybeau Ghassoul Clay Soup”

  1. en hassan , kalau tangan saya berkurap boleh ke hilang kurap dgn pakai sabun ini ? saya ada panau dan kurap , malu dgn bf saya dh puas berubat.

  2. Saya dah hantar order dan dah faxka kiriman wang , berapa alam boleh saya terima barangan saya?

  3. enkaybeau Says:

    kepada zunita,
    sebelum ini kami ada seorang pelanggan yang mempunyai masalah sama dengan cik zunita dan alhamdulillah individu tersebut puas hati atas produk Ghassoul Soup ini, dan jika cik zunita hendak tahu lanjut pasal produk kami, cik zunita boleh juga menghubungi saya atau kita berjumpa untuk penerangan lanjut. Insyaallah berkesan.

  4. enkaybeau Says:

    kepada cik melati,
    salam, bilakah tarikh cik melati fax order dan kiriman wang kerana pihak kami tidak menerima apa-apa bayaran atau order daripada cik melati,. Untuk kepastian cik melati boleh menghubungi pejabat kami 03-61841978.. untuk pengetahuan, penghantaran barang akan dihantar dalam masa 24jam dari tarikh order dan kiriman wang itu jika penghantaran itu dalam kawasan kuala lumpur / selangor. jika diluar kawasan ia mengambil masa 2-3 hari,dijamin ia sampai..

  5. salam.. sabun ni dijamin berkesan ke?? anak buah saya ada masalah, ingat nak suruh die pakai… ape pendapat?

  6. akugErsang Says:

    aku dah try produk ni, nyata berkesan kurap aku hilang dalam masa seminggu.. korang cuba la… penat aku cari ubat tuk panau aku, tak hilang-hilang,sehinggalah aku pergi selayang mall jumpa satu kiosk, alhamdulillah berkesan…

  7. enkaybeau Says:

    kepada cik shima..insyallah sabun ni berkesan..pada pendapat sy cik shima cbe la try sbun ni untuk mengetahui kesan nye..insyallah ia akan berkesan….nak tau lbih lanjut sila hubungi 03-61841978

  8. nak tanyer sket yer….
    logo produk u all nie tak ada melambangkan ciri2 kewanitaan langsung…
    logo u all nie mcm sticker kereta shj….
    kalu produk kecantikkan ok ker produk u all nie….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: