Why do many women fall for married man?

2Do married men get hit on because of the lure of the forbidden?

He’s handsome, he’s witty, he’s successful… and he’s married! But will that stop other women from hitting on him? The answer is ‘No’, or so say a lot of women. But, what is it that increases the desirability quotient of a married man? His status clearly says he’s ‘taken’, then why do so many women still fall for him?

Safe to play with!

“From what I have seen, women think married men are safer then single men. They can have all the fun with them and yet not feel stuck in a committed relationship
,” says legal consultant Prachi Malik. “Also, these women get all the advantages of being in a relationship without having to do his laundry, manage household chores, deal with his mood swings or have sex when he wants to. Those things are left for the wife to do,” she quips.

It’s a game

Some women also see it as a game of competition. Airhostess Stuti Behl shares her experience. “I once had a friend who was constantly hitting on a married man at her workplace. The day he started returning her glances, she felt so kicked. I saw her completely changed. She pursued it more seriously and then few months down the line dumped him. It was a kind of thrill that she got out of that relationship.”

Ego-booster!

Explains psychologist Samir Parikh, “It’s pure attraction for some. But, for some women who are low on self-esteem, it’s a way of feeling self-assured. It’s an achievement for them, a sort of an approval or validation that they are desirable to a man who has a woman to his disposal 24X7.”

Merely the fact that he has been taken make some women more tempted to pursue him. Marketing Manager Prashant Vig adds, “Men feel similarly with married women. It’s about tasting the forbidden fruit. It’s always difficult to resist that temptation.”

Some men invite such offers to get rid of boredom in their life. Agrees model Amanpreet Wahi, “Most of the married men around me who have extra-marital affairs shower their girlfriends with the best of gifts and treats. It’s like a desperate attempt to have something fresh in their lives.”

Experience counts!

These men are also seen as sexually skilled since they are able to satisfy their wife’s sexual expectations. Says call centre executive Pooja Sinha (name changed), “This was the reason I felt terribly attracted to this guy at my workplace. We did have a short fling but then I couldn’t bear his constant blabbering about his wife. He was great in bed but I gave up on him.”

Warns relationship expert R K Mehra, “Women and men both should be wary of forming such relationships. It can prove to be highly risky for their mental health. Some try to get adventurous and end up losing their self-respect.”

Remember, you’re playing with fire!

+Teknik-teknik Menghilangkan Berat Badan Disamping Menggunakan Enkaybeau Slim Tea Posted on 17 March 2009

Advertisements

18 Responses to “Why do many women fall for married man?”

  1. naina arriffin Says:

    Orang sudah kahwin ni matang dan cool, segi kewangan mantap , ini nak beli helmet pun tak mampu, nak minta prepaid pun susah tapi suruh call…… ha ha ha ……. lagi pun org dah kahwin ni penyanyang sebab dia tahu pilihan nya terbatas dan tidak lah memilih sgt mcm org bujang, apa salahnya jadi isteri kedua asalakan nafkah zahir batin terjamin. Bukan nak berkepit saja, rimas….. my choice is married man, what about u ?

  2. MMG benar org sudah berkahwin ni ayat lagi bisa beb, GF aku pun kena rembat dgn org dah ada isteri, aku ni bujang dan ada rupa pun dia dh x heran lagi, mamat tuh pakai mercd dan ada business sendiri , bila kuar ke restoran mewah , belikan hp baru , baju baru , bawa gi holiday ke tpt best apa aja gf aku nak dia beri asalkan gf aku berikan apa dia nak,,,,,,,,, pompuan ni pun satu mata duitan.blh blah ah….

  3. To bad lah sdr bunny jika kamu rasakan pompuan mata duitan…..tak ada duit nak hidup mcm mana kat kl ni, kala setakat nak makan kedai mamak dan makan maggi goreng , huh tak payah lah….. pengorbanan sama juga, baik cari yg ada duit, yg tak ada duit gi lah cari duit dulu, ini KL bukan kampung , naik basikal aja ,,,,,, kat sini nak bayar dui kete m nk beli baju , nk itu nk ini, gaji mana cukup..pandai2 lah…

  4. Melati , jgn sombong , kami pun nanti jadi mcm mereka jua bila dah lama idup dah lama cari duit, Buat apa nak ganggu keluarga orang , nanti esok suami awk juga akan dikebas org, kalau dah pendapatan tak seberapa, guna aja aoa yg ada. x geli ke ngan org tua,

  5. Kami bukan bodohlah sameon, ada yg ensem juga yg matang dan matured, bau dari wangian buatan Paris bukan bau minyak cap kapak. Ngan korang kdg2 nak tgk wayang pun kena tong-tong, nak shopping setakat beli anting2 murah 5 RM 10 bole lah. ngan org matang nak beli anting2 leh dapat yg harga ribu raban ma… korang gi lah cari duit banyak2 dulu baru leh tekel awek kl, artis pun cari dato’ bukan pelakon ensem dan muda apa lu cita sameon. korang saham gred 10, minah rempit bole lah…..

  6. salam.. sebenarnya kalau dah jodoh tak kemana kn. tp salah laki tua gak amik kesempatan kat pompuan, yela segelintir senang terpengaruh tu yang dok syok kat orang tua kn,lagi kaya.. tak pe la rzeki msing2.. bukan bodoh tp kurang pandai,,

  7. akugErsang Says:

    hahahhaa… pasal ni pun nak gaduh.. pe masalah ye.. lagi muda lagi elok untuk orang tua-tua mcam aku. so nice..

  8. Tgk Datuk Seri K dgn Datuk Siti , nape datuk CT tak nak cari org muda, zamani ke, buek apo , buang boreh ajo, carilah yg kaya dan Ensem…… kalau setakat akuGersang , tak yah lah….bior lah gersang manjang.,,,,,

  9. hidup Abby Says:

    1) Love is blind
    2) they never heard this proverbs ‘what comes around goes around’,tak mustahil perampas suami org ni akan dibalas setimpal dgn apa yg mereka buat
    3) they dont like to start from scratch, well f suami org tersebut dah stable kewangan mereke berlumba-lumba merebut title merampas, so the stupid lads will completely forget their ex wives yg banyak memberi pengorbanan kepada mereka.
    4) Old lad knows how to treat ladies right cos they have lot of BUCKS and experience.
    5) Because lot of handsome and young lads nowadays are GAYS (umat Nabi Lut)

    6) perampas bangga dapat title perampas
    7)

  10. hidup Abby Says:

    sorry ke 7) They wanted to look older huhuhu. From experience f the lady married with an old man they will look older than their age vise versa.

  11. Abby…… that’ s the reality that we cold not deny . $ is everything .married man is the best choice for young women in KL ……. they are better than young man and they are very loving. Life is short , y we ave to struggle or start from scratch if u can have everything fr married man.

  12. dkm duia skrg tidak ada lagi istilah perampas, best women win ,siapa yg lebih pandai menjaga hati lelaki akan senang dan siapa lebih bijak akan terjamin kehidupan, yg kena rampas kiranya tewas dan tidak pandai jaga suami, jika terlalu cemburu suami juga bosan dan akan cuba protes dengan mencari yg lebih manja, jangan salahkan suami cari yg lain krn mereka adalah insan biasa yg punyai kehidupan dan mahu kebahagiaan,

  13. nak tambah , tiada $$$$$$$$ dalam kehidupan skrg nascaya semuanya tidak akan berjalan betul, rumah tangga blh bercerai berai tanoa $$$$$$, bolehkah sekadar hidup dengan cinta saja, baju nak beli, susu anak nak belia, pampers nak beli , makan minum semua bukan free ,kereta bukan isi air,

  14. akugErsang Says:

    tikie, that right its reality for this moment.. but i hope this matter not to be a big problem later coz im worried what happen later in this country.. dont be like europe person be a malaysian people its full of adat resam.. its up to u, its ur life..

  15. Wang bukan segalanya dalam melayari kehidupan bahagia, ada wang tapi hati sentiasa terteka dan kurang kasih sayang juga tidak ada maknanya satu kehidupan ini, Kasih sayang juga bukan boleh dijual beli, tanpa cinta juga kehidupan mungkin akan bahagia,

  16. akugErsang Says:

    aku setuju minah b.. cinta bukan mainan hidup.. cinta kurnian tuhan..
    bak kata pepatah, cinta tidak perlu dicari, ia akan datang sendiri.. betul ke???

  17. ada sbb knp pompuan pilih laki lbih tua dri usia mreka..ada yg dah give up melayan bf yg sebaya mereka yg terlalu manje dan x knal erti taggungjawab..pompuan nk cari laki yg bleh membimbing hidup mereka..tapi bila couple ngn bdk yg umur sebaya ni kdg2 perangai mereka x matured..keanak-anakkan..kdg2 duit bkn pnyebab utama mngapa wanita skrg meminati laki lbih berusia..laki berusia lbih matured & pndai mmbaca ati pompuan sbb mereka lebih mkn garam@ bpengalaman..cba klo laki yg muda tu btanggungjawab dan sntiasa ada tujuan idup x mustahil ramai pompuan suka kat dia sbb dia ada wawasan idup walaupun dia x kaya sperti lelaki berusia..sy just bg pndangan..i’m sorry..

  18. no money no talk, no money cinta pun melayang. kalau perempuan rasa lelaki lebih matang lebih terjamin ekonominya, begitu juga lelaki muda ada yang tertarik kepada wanita yang lebih matang kerana wanita itu menjadi sugar mummy padanya, sanggup menaja segalanya, semua tersedia ada, tanpa perlu fikir rumah, kereta, wang simpanan masa depan dan hanya hidup untuk hari ini. Pernah ada seorang teman saya yang minta agar dia dijodohkan dengan wanita kaya yang dah tua dan punya penyakit agar wanita ini meninggal dia boleh mewarisi segala kekayaan wanita berkenaan kerana katanya dia bekerja keras tapi masih tidak dapat kekayaan. fikirlah sendiri….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: