Azwan Ali tuh ..ada ke peminat?

oleh: Haikal Andrian

Pada mulanya aku tidak terfikir juga mengenai soalan  yang di tanyakan oleh kawan ku setelah menonton siaran amboi amboi amboi di Astro  yang di hostkan oleh Azwan Ali. Bila aku fikirkan kembali barulah aku terfikir ada juga kebenaran soalan yang diajukan oleh kawan ku tadi, Dia bertanya pada ku, AZWAN ALI TU ADA KE PEMINAT? , ia tak ia juga, ada ke Azwan Ali tu peminat. Aku tak nampak apa yang istimewa dengan Azwan Ali walaupun aku tidak pernah mempunyai perasaan tidak suka pada dia . Ada ke orang tenguk  amboi amboi amboi itu, aku  rasa ada sebab aku pun tenguk, tapi apabila kau tgk aku tidak nampak apa value siri in i selain dari soalan-soalan yang  mengaibkan orang lain dan ini pula dikatakan menjadi trade mark Azwan Ali. Aku bertanya pula pada diri  ku, sekiranya  anak ku yang menonton program ini , apa kebaikan yang  anak aku perolehi melainkan membuang masa dan belajar mengaibkan orang lain.

Azwan begitu bangga dengan soalan beliau yang kononnya laser, bangga dengan cara laser nya yang mana aku rasa artis yang terlibat walaupn cuba menguasai diri, pasti jauh dilubuk hati  artis berkenaan akan merasa jelak dan mual dengan soalan berkenaan. Mana value program ini , malahan aku rasa AC di sini walaupun  jauh lebih muda dari Azwan tetapi jauh berakal dan mempunyai masage tertentu dan mempunyai gaya tersendiri yang mempunyai  entertaiment  value. jangan lah kita bandingkan Aznil dengan Azwan , jauh berakal dan jauh lebih matang  dari Azwan dan tidak hairanlah jika Aznil di nobatkan sebagai pengacara yang paling Top dan No 1 di Malaysia, Azwan juga perlu menerima hakikat ini.

Apa juga program Azwan , baik Chit Chat Azwan ,Amboi amboi mahu pun jangan tidur lagi adalah ritorik dan cuba mengetengahkan konsep mulut laser beliau. Jika saya tidak silap Azwan hanya sekali diberikan peluang untuk mengacarakan satu program life , saya tidak berapa ingat… yang berbentuk juara lagu. Azwan gagal menyaingi Aznil. Tepuk tepuk tepuk itu lah ayat nya sepanjang program setiap kali beliau  habis  bercakap. Selepas itu , jika saya tidak silap Azwan tidak lagi pernah mengacarakan mana-mana program besar.

Setiap program yang Azwan hostkan akan menonjolkan diri Azwan dan artis yang di jemput akan menjadi kecil, tidak seperti AC di sini atau Bolos atau apa apa rancangan lain. Kita akan sentiasa ketawa jika melihat program yang di host kan oleh Aznil dan konsep nya amat menarik dan dengan selamba  Aznil mengacarakan setiap rancangan kelolaan beliau dengan jaya nya seperti macam-macam Aznil ,tTom Tom Bak  , jangan lupa lirik.Azwan mungkin kaku jika tidak ada soalan laser yang ada kala  buka lah laser sangat.

Kawan saya juga bertanya, APAKAH AZWAN TIDAK TAHU SUARANYA  FLAT DAN JIKA KITA LIHAT AZWAN SELALU MENYANYI TANPA MUZIK SEBAB DIA TIDAK BOLEH MENYANYI DENGAN MUZIK , MENGAPA DIA NAK MENYANYI JUGA ? Betul juga kata kawan saya tu ,Getik bila tgk Azwan sekarang ini mahu ptrey dirinya dengan tahi lalat dibuat di bawah bibirnya dan selendang panjang  mahu tutup perut nya.

Zaman telah berlalu , masa juga berubah , cara Azwan tidak lagi diterima oleh penonton, cara Azwan itu cara tahun 80 han. azwan juga  kena berhenti merasakan  dirinya popular dan perlu menerima hakikat bahawa dia tidak sehebat mana , blog beliau juga kucar kacir tetapi Azwan tanpa segan silu mengatakan blognya bawah sedikit dari blog Tun Mahathir, Gelinya …… kita sudah bertahun tahun dalam dunia blogging ini, Azwan janganlah tipu.

Haikal Andrian berharap azwan dapat menerima kritikan pedas ini  setelah beribu solan pedas pernah Azwan luahkan kepada artis -artis lain dan ini adalah teguran membina bagi menyelamatkan kerjaya Azwan Ali dan seharusnya Azwan menerimanya dengan hati yang terbuka.Andrain juga berharap agar Enkaybeau dapat menyiarkan tulisan ini.

Sertai pencarian personaliti Enkaybeau

Sabun Ghassoul clay baik untuk kulit bermasalah

Advertisements

14 Responses to “Azwan Ali tuh ..ada ke peminat?”

  1. harap azwan dpt muhasabah diri , org makin meluat , dgn tahi lalat bwh bibir, nk kata lelaki tak nk kata pompuan pn tak, dia ni lelaki ke pompuan skrg? pakaian dh mcm pompuan , nama lelaki , lelaki kot , sorry lah bang wan ..konfius sikit

  2. Bang azwan , benar apa yg dirulis oleh penulis ini, abg jangan lah kecil hati , rasanya ini tulisan ikhlas dan teguran yg baik buat abg improve ,salam bang azwan, amboi amboi amboi……..

  3. Betul tuh abg wan, mungkin selama ini org malas nak komen sbb abg rajin saman org lepas tuh abg guna kan prog abg untuk kutuk org, terima lah hakikat dan teguran ikhlas, zama abg dah hampir penghujung unless improve, Aznil is getting better and better semakin hari , dia sezaman dgn abg kan, sbb aznil tak ego dan sombong bang

  4. smartguy Says:

    aku pernah kene ngorat dengan azwan ni.. ini benar!!! biarlah.. perkara pun dah berlalu.. hope abg wan ikhlas nk berkawan,, jgn ade niat lain sudah…

  5. Turban Singh Says:

    ha ha ia ka…. Lu x rasa geli ke kenan ngurat dgn Azwan

  6. Azwan Ali Says:

    Amboi amboi amboi………syoknyakorang ngumpat aku…………

  7. ha ha ha Azwan tiruan , amboi amboi amboi…….. mahu tipu ka………. tapi betuk juga kan ada kah Azwan ni peminat,

  8. wah smartguy sampai kene ngorat.. mesti ko ni jambu sangat kot.. tu la kene ngorat…kan species2 ni pantang tengok jambu2..hehe

  9. hr hr tah tah dia pun sama spesis kot…amboi amboi amboi,,,,

  10. klu dah jenis lembut memang xlari dari tergedik2.. species mcm ni mmg gay pun xyah siasat..

  11. azwan ali ewww..

    tak habis2 perasan ramai org minat haha

  12. […] views Azwan Ali tuh ..ada ke peminat?  1105 views […]

  13. azwan ali tetap ada peminat sbb bkn dia sorg je dlm malaysia yg hati kering.dia kata dia berani mati…tpi klu dia mati,adakah org akn menangisi kematiannya or just pndng sblh mata saja?

    dia ada lulusan law tp cmna blh jd mcm skrg?AC pn ada jgk bljr law wlpn x sehebat dia tp ok je…

  14. kalau betul la azwan ali pondan x sedar dri tu hebat…suruh la ea masuk askar…biar mati bjasa kpda ngara…bukan maqti mnanggung dosa mulut puaka………….kalau jadi pondan tu da rupa…body x macam tongkang pedagang cina datang berdagang ke melaka,xpa jua……..ne…..rasa nyer bagus lagi muka org yg trkena ridaiasi nukelear dari pada dia…huhu……..ayat2 yg digunakan dia sungguh x btauliah dan matang langsung…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: