Archive for the Artis Malaysia Category

Hafiz juara AF7

Posted in AC MIZAL, AF KE 7, Artis Malaysia, Entertainment on May 17, 2009 by enkaybeau

Tiada kejutan – seperti yang dijangka Mohd. Hafiz Mohd. Suip, 19, (gambar) atau mesra dengan panggilan Hafiz muncul sebagai juara Akademi Fantasia musim ketujuh (AF7) dalam konsert akhir yang berlangsung di Stadium Putra, Bukit Jalil dekat sini malam ini.

Melontarkan kekuatan vokal, Hafiz berjaya menafikan cubaan Ismaliza Ismail (Isma) dalam mengekalkan penguasaan pelajar wanita selaku juara yang sebelum ini dimiliki Stacie Angie Anam (Stacy) melalui AF6 dan Noorsyarmilla Jirin atau Mila (AF5). Continue reading

Tomok jutawan OIAM musim ketiga

Posted in Artis Malaysia on May 1, 2009 by enkaybeau

Tomok atau nama sebenarnya, Shah Indrawan Ismail yang pada

awalnya `tersingkir’ berjaya menjuarai One In A Million (OIAM) musim ketiga

sekali gus meraih RM1 juta, semalam.Ini kerana sebelum persembahan bermula, Continue reading

Norish: Saya tak reka cerita, masalah rumahtangga sudah lama

Posted in Artis Malaysia on April 27, 2009 by enkaybeau

Oleh SITI AZIRA ABD AZIZ

Norish nafi Luqman adalah punca keretakan rumahtangganya dengan Datuk Hashimuddin -foto The Star oleh SHAARI CHE MAT

SHAH ALAM: “Masalah rumah tangga dan penceraian saya tiada kena-mengena dengan mana-mana pihak,” ulas pelakon utama Spa Q, Norish Karman ketika ditanya adakah ‘teman rapat’nya sekarang, Mohd Luqman Mohd Amin merupakan punca keretakan rumah tangganya pada Julai tahun lalu. Continue reading

Cinta tak kenali ketayap atau singkup kepala – Akhil Hayy -Wahida

Posted in Artis Malaysia on March 30, 2009 by enkaybeau
inilah yang dikatakan , bila cinta tidak lagi mengenali ketayap dan singkup kepala.

inilah yang dikatakan , bila cinta tidak lagi mengenali ketayap dan singkup kepala.

Rumah tangga artis lebih besar cabarannya kerana mereka insan dikenali ramai dan setiap tindak-tanduk mereka mendapat perhatian.
Teringin berkongsi satu cerita yang dimaklumkan mengenai sikap isteri penyanyi nasyid terkenal ini. Menurut sumber berkenaan,disebabkan pelbagai gosip membabitkan suaminya bersama seorang teman artis heboh diperkatakan sehingga mencetuskan kontroversi, menyebabkan isterinya tidak senang duduk. Continue reading

Nape nak fitnah , nikki pakai bra lah

Posted in Artis Malaysia on March 28, 2009 by enkaybeau
gambar nikki yang dikatakan kantoi tak pakai coli

gambar nikki yang dikatakan kantoi tak pakai coli

Bukan Tetek Nikki! Beautiful Readers, Article ini di Cedok dari website kurang berpengetahuan… (Gambar) Nikky Kantoi Tak Pakai Bra – Majalah Mangga Inilah aksi Nikky semasa hadir dalam majlis sidang akhbar AIM ke 16 pada 26 Mac 2009 lalu. Apabila diminta pose bukan main lagi si Nikki ni posing sampai lupa ada sesuatu yang tertonjol di dadanya.<—Yes Pepejal Putih!…. berlapik dengan kain yang bewarna!, korang tak tau sebab MAK korang ngan awek korang tak pakai.. diorang mungkin mampu pakai bra murah kat pasar malam! Agaknya Nikky lupa baju yang dipakainya tu jenis kain yang lembut. Continue reading

Azwan Ali tuh ..ada ke peminat?

Posted in Artis Malaysia on March 20, 2009 by enkaybeau

oleh: Haikal Andrian

Pada mulanya aku tidak terfikir juga mengenai soalan  yang di tanyakan oleh kawan ku setelah menonton siaran amboi amboi amboi di Astro  yang di hostkan oleh Azwan Ali. Bila aku fikirkan kembali barulah aku terfikir ada juga kebenaran soalan yang diajukan oleh kawan ku tadi, Dia bertanya pada ku, AZWAN ALI TU ADA KE PEMINAT? , ia tak ia juga, ada ke Azwan Ali tu peminat. Aku tak nampak apa yang istimewa dengan Azwan Ali walaupun aku tidak pernah mempunyai perasaan tidak suka pada dia . Continue reading

Mila AF5 Tinggalkan MC Voices and Stars Kerana Sugar Daddy Bernard Cheah?

Posted in Artis Malaysia on February 12, 2009 by enkaybeau

mila21SETELAH lebih setahun menjadi ahli lembaga pengarah syarikat miliknya sendiri, MC Voices & Stars bersama rakan kongsi, Bernard Cheah, juara Akademi Fantasia musim kelima (AF5), Mila mengambil keputusan untuk meninggalkan syarikat itu. Satu keputusan yang telah menimbulkan banyak persoalan apatah lagi tujuan syarikat itu ditubuhkan pada asalnya adalah untuk membantu membangunkan karier seni penyanyi itu. Continue reading